.

.

"My veins flowed with the Eastern weather;
Ungotten I knew nigth and day" Dylan Thomas

"was wahr ist, rückt den Stein von deinem Grab." Ingeborg Bachmann

"Generar artesanos puros de la poesía es como generar músicos sordos" Marina Tsvietàieva

dimecres, 20 de maig de 2015

QUÈ ÉS POESIA? PER ALS POETES DE MENYS DE 30 ANYS

Què és poesia?
PER ALS POETES JOVES, de menys de 30 anys

Karlheinz Weinberger
Ni rima ni enginy són característiques que facin que un text sigui poètic. La poesia no és rima, tampoc és enginy. Veig molts poetes joves que rimen i fan frases enginyosetes per fer riure el públic. Deuen creure que aquest és el camí. Jo crec que aquest és el barranc. Tampoc per escriure poesia  hem d'estar tota la vida llegint Celan, Rilke i els quatre més de torn i imitant-los si volem que ens tinguin en compte ( millor que no ens hi tinguin). A més: Juro que hi ha poesia més enllà d'ells. De fet crec que la poesia en aquests moments és més enllà d'ells. Mot més enllà. No vull dir als països asiàtics, amb el seu mite ja una mica massa sobat, no! És a tocar de lluny i d'aprop. Per fer-la no cal estar parlant sempre del puto silenci i de la més que repetedíssima llum. O usar les paraules que tenen etiqueta de metafísiques,  sense tenir la metafísica incorporada al moll de l'os.
Ni explicar les historietes de sempre d'amor, de pas del temps i similars, així en pla diari existencial que vol donar quatre consells per viure.
En fi.
POETES JOVES SALTEU-VOS LES TANQUES, QUE SEMBLEU VELLS ESCOIXATS.

1 comentari:

  1. Dolors, interessant la teua reflexió envers la primera part de l'equació on se'ns diu què No és poesia. Ara ens falta resoldre la segona en positiu: Per a quan?

    ResponElimina