.

.

"My veins flowed with the Eastern weather;
Ungotten I knew nigth and day" Dylan Thomas

"was wahr ist, rückt den Stein von deinem Grab." Ingeborg Bachmann

"Generar artesanos puros de la poesía es como generar músicos sordos" Marina Tsvietàieva

dilluns, 12 d’octubre de 2015

Fer lloc o Fer Nosa.


Avui en dia qualsevol pot publicar.*  ¿Qui no té un llibre o tres?


Entre els editors amb poc cap i menys criteri i l'ambició cega de la fama o de l'existència pública dels ociosos amateurs o d'escriptors sense el suficient talent, que ha animat nombroses petites empreses que editen a qui sigui amb dues condicions: que s'ho pagui, o/i que vegin que té o fusta de venedor o múltiples seguidors al Facebook; el panorama és desoladorament ocupat, en una mena de diogenisme de llibres que s'acumulen i que em porten de dret a la frase de l'última exposició de Perejaume on tracta el tema de l'excès sense fronteres en l'art més plàstic.

FER LLOC O FER NOSA

La cosa arriba al punt que qualsevol escriptor de cinquena fila pot aconseguir fer una presentació plena a rebentar, usant també algunes eines com una presència constant i intimista per la xarxa, amb la qual a la gent se li activa el mecanisme de recolzar aquella pobra persona comprant i anant a la presentació; o bé el mecanisme també molt rendible de fer la pilota constant a tot aquell que pugui ajudar a una o a un ( en aquest cas si és gent de la jove, perfecte, que així tens ja un pati d'admiradors que t'enlairaran).

FER PRESÈNCIA O NO FER-LA

Aquests contrasentits donarien com a resultat que si avui en dia Bauçà presentés un llibre tindria quatre gats i, en  canvi, algú que no sap fer més que fraus literaris o petits bodris disfressats d'enlairament metafísic i intel.lectual, estaria fent una presentació plena de gom a gom.
No hi ha criteri. Només interès. I actitud ególatra.* També qualsevol pot ser editor.. però d'això en parlaré un altre dia.
 

2 comentaris: